Taliansko: Výbuch pred školou zabil jednu študentku, ďalšie zranil

19.05.2012 Celý región

Brindisi 19. mája (TASR) - Jedna študentka zahynula a najmenej sedem ďalších utrpelo zranenia pri výbuchu nálože, ku ktorému došlo dnes ráno pred strednou školou v meste Brindisi v južnom Taliansku. Dvaja zranení boli v ohrození života, informovala miestna polícia. Starosta mesta pri Jadranskom mori obvinil zo zodpovednosti mafiu.

Výbuch, ktorý podľa správ spôsobili dve spojené plynové fľaše umiestnené pri školskom múre, nastal v čase, keď sa pred budovou schádzali prevažne študentky odevnej odbornej školy. Vyučovanie v Taliansku prebieha aj v sobotu dopoludnia.

Zranených po výbuchu hneď previezli do nemocnice, kde jedna zo študentiek zraneniam podľahla. Podľa televízie Sky TG24TV je obeťou 16-ročné dievča. K zodpovednosti za zatiaľ nikto neprihlásil. Všetky školy v Brindisi evakuovali.

Škola, pred ktorou došlo k výbuchu, je pomenovaná po zavraždenom protimafiánskom prokurátorovi a jeho manželke. Prokurátor Giovanni Falcone a jeho manželka zahynuli pri bombovom útoku na Sicílii presne pred 20 rokmi od tohto víkendu. Nie je však jasné, či dnešný útok súvisí s organizovaným zločinom. V meste ležiacom pri Jadranskom mori je na dnes plánovaná demonštrácia proti mafii.

"Ide o bezpríkladný útok organizovaného zločinu," vyhlásil starosta Cosimo Consales. V jeho meste v posledných týždňoch došlo okrem iného k útoku na predsedu organizácie, ktorá bojuje mafiánskemu vydieraniu.

Zdroj: APA, DPA, AP
 

Vyberte región